[O1] pytanie o wtyczkę do reflektorów- brak metalowych pinów
Mam takową wtyczkę jak na zdjęciu, tylko mam problem we wtyczce nie ma metalowych pinów. W ASO są na zamówienie ale w wysokiej cenie. Czy można gdzieś takie dokupić ? Kostka służy do podłączenia zasilania do przednich świateł OI po lifcie
o chyba coś takiego
pozdrawiam
EFISH
Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)
kamel1980, ta informacja czesto się pojawia na forach VAG. Sprawdziłeś to praktycznie?
no właśnie? bo nie do końca pasują idealnie
na forum vectry też podają, że mini ISO pasują do wtyczek oplowskich
kolega się napalił, nakupował pinów, przyjechał do mnie na montaż i dupa - nie pasują
kamel1980, ta informacja czesto się pojawia na forach VAG. Sprawdziłeś to praktycznie?
Tak, u mnie w MK4 są też tego typu wtyczki do lamp, tyle, że 10-pinowe i użyłem właśnie pinów z radiowych ISO..
Jedyne co dobrze dodać to gumki uszczelniające żeby wilgoć nie dostawała się do wtyczki.
Zamieszczone przez krzynol
na forum vectry też podają, że mini ISO pasują do wtyczek oplowskich
Tylko te są ze zwykłych ISO.
Np. z takich kostek: http://allegro.pl/nowe-zlacze-iso-ko...467986329.html
A jak pójdziesz z tymi wtyczkami do jakiegoś elektrycznego/elektronicznego to myślę, że spokojnie coś na miejscu dobierzesz.
W przypadku "wielkiej konieczności", np. brak lub połamane wtyczki lub styki, takie gniazda lub wtyczki można wykonac we własnym zakresie wykorzystując "Poxilinę" i typowe złączki. Taka samoróbka wcale nie będzie gorsza od fabrycznego złacza. Tu przyklad:
Ta przejściowka jest fragmentem większego projektu:
Komentarz